Tinas Vårdponny

Tinas vårdponny

AjaBajaCancer har ett samarbete med Tinas vårdponny för att ge familjer en möjlighet till ett besök hos hästarna. Tinas Vårdponny arbetar via HUI- hästunderstödda insatser för att öka det fysiska, psykiska och sociala välbefinnandet hos enskilda och familjer som har drabbats av cancer. 


Ellinor, en av AjaBajaCancers grundare, har besökt Tina och hästarna en dag tillsammans med sin son: 


”Att komma ut i naturen tillsammans med min son var fantastiskt på så många sätt. Vi började dagen i hagen tillsammans med hästarna och grillade korv. Det var första gången som han åt en grillad korv och fick tillbaka matlusten som varit borta under lång tid. Att stänga av telefonen och bara vara med hästarna gav ett otroligt lugn för mig och en möjlighet att fylla på med energi i den rogivande miljön. Vi fortsatte besöket med att borsta hästarna som finns i olika storlekar för att sedan rida på en av de större hästarna tillsammans. Närheten till hästarna och att få sitta på hästen tillsammans gav träning för min son utan att han märkte det eftersom han tyckte att det var så spännande. Att Tina som har hästarna är en fantastisk kvinna som arbetat med bl.a. cancersjuka barn gör besöket ännu bättre. När vi lämnade gården den dagen hade vi smalt mer energi och skapat nya fina minnen tillsammans.”


Nu erbjuder AjaBajaCancer familjer kostnadsfria besök hos Tinas vårdponny i Norrtälje. Besöken anpassas efter familjens behov och önskemål och det finns möjlighet till övernattning. Det finns möjlighet att besöka gården även för de som är rullstolsburna. 


Vill ni besöka Tinas vårdponny? Maila info@ajabajacancer.se med namn på barnet samt något som visar att barnet drabbats av cancer.