ICAre AjaBajaCancer- ICA Stiftelsen

ICAre AjaBajaCancer- projekt tillsammans med ICA Stiftelsen

 

AjaBajaCancer har under flera år delat ut presentkort på ICA till familjer med barn under behandling. Nu har ICA Stiftelsen beviljat föreningen stöd under 2021 för att driva projektet ”ICAre AjaBajaCancer” där vi hoppas att flera familjer ska få del av presentkort, få stöttning av den lokala ICA-handlaren och kunna få en ICAre-påse när man kommer in akut till sjukhuset.

 

Redan nu har flera ICA butiker stöttat familjer: ICA Maxi Häggvik har skänkt presentkort vilket har gett extra hjälp till flera familjer. ICA Nära Åkanten har kontakt med en familj i butikens närhet där de skapat en fin relation och kört hem matkassar. ICA Supermarket Rimbo har skänkt råvaror till AjaBaja Golfen som syftar till att samla in mer pengar till familjerna. Genom projektet hoppas vi att flera handlare vill underlätta vardagen för familjer i sin närhet.

 

– Jag känner väldigt starkt för AjaBajaCancers viktiga arbete och är stolt över att projektet möjliggör direkt stöttning till de drabbade familjerna från den lokala ICA-handlaren, säger Pinar Musadotter ICA Stiftelsens generalsekreterare.

 

I Care-påsen kommer innehålla grundläggande hygienartiklar till föräldrarna och delas ut på landets barncancercentrum för att underlätta på sjukhuset när allt fokus är på det sjuka barnet.  

 

- När vi kommit in akut till sjukhuset har jag vid flera tillfällen glömt tandkräm, schampo, borste och andra hygienartiklar. Då har jag fått lösa situationen på bästa sätt tex genom att tvätta håret med sjukhustvålen tills någon kunde komma förbi och lämna sakerna jag behövde. Vår förhoppning är att I Care-påsen kommer underlätta denna svåra tid för föräldrarna när allt fokus är på barnet, säger Ellinor Stattin en av AjaBajaCancers grundare.

 

Vill din familj få presentkort från din lokala ICA-handlare? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till er eller maila info@ajabajacancer.se.

 

Tipsa gärna andra familjer om projektet eller nominera dem- Alla barn under behandling för cancer får ett presentkort.


Läs pressmeddelande 


Läs om när handlaren Thomas i Bromölla träffade Texaz familj


Läs om när handlaren Pelle i Munkebäck träffade Tures familj


Läs om när handlaren Joakim i Alingsås träffade Gustavs familj och hur de har fått en relation


Läs om Roger i Häggvik och hans engagemang


Läs om när handlaren Magnus i Bollnäs träffade Léons familj


Läs mer om Maxi ICA Stormarknad Häggvik 
 
 
 
 
 
 
 
Ja
Nej
 
 
 
Alice sophie Roger
Benjis familj Roger
Presentkort