Cykla för AjaBajaCancer

Följ oss:

Cykla för AjaBajaCancer


Arijola cyklade genom Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, för barnen som drabbats av cancer och deras familjer. 


Arijola samlade in 21 477 kr till vårt arbete. Vi är väldigt tacksamma att Arijola gjorde detta för oss och ni har bidragit genom att cykla, dela våra inlägg och ge bidrag. Nu kan vi underlätta vardagen för ännu flera familjer.


#jagcyklarförajabajacancer- Cykla du också 

Under tiden (5 september till den 20 september) som Arijola cyklade genom Sverige kunde även ni cykla valfri sträcka och swisha 10 kr per km till  123-694 89 47 med meddelande ”cykla”.


Insamlade pengar: 21477 kr Pressmeddelande

Arijola i P4 Malmöhus den 1/9 (2:44 in i programmet)

Arijola i Radio Halmstad den 5/9

Colting BorssénIntervju med Arijola inför resan


Varför ska du cykla genom hela Sverige?

- Efter att de senaste åren bockat av den ena utmaningen efter den andra såsom en svensk klassiker och simmat 10000 m ville jag göra ännu mera än att inspirera andra till rörelse nu när årets Ironman i Kalmar blev framflyttad - jag vill ge tillbaka ännu mera. Därför ska jag cykla genom hela Sverige för att samla in pengar till organisationen AjaBajaCancer. Jag ska kämpa för barnen och deras familjer. Tanken på familjernas kamp mot cancern kommer ge mig mera kraft under resan.


Hur kommer det sig att du valde just AjaBajaCancer?

- För mig personligen känns det tungt att inse att alla inte har samma möjlighet till rörelse av olika anledningar, detta kan gälla barn som drabbats av cancer. Jag vill bidra till barnen och samtidigt inspirera andra till rörelse och att de gör en bra sak genom att donera pengar till AjaBajaCancers viktiga arbete för barnen. AjaBajaCancer är en mindre organisation vilket innebär att de har en nära kontakt med familjerna, vilket jag tror starkt på. Familjerna behöver känna sig sedda och inte vara en siffra i statistiken. 


Hur ser planen ut för att cykla genom Sverige?

- Det som kommer hända nu är att jag den 5 september startar min cykelresa genom Sverige- från Malmö till Kiruna. Därefter kommer jag bestiga Kebnekaise innan jag sätter mig på tåget och åker hem igen.

Planen är att själva cyklingen kommer genomföras på 10 dagar. De som vill får gärna möta upp mig på vägarna och cykla med mig så långt man vill. För varje kilometer man cyklar föreslår jag att man skänker 10 kr/ km till AjaBajaCancer. Det går självklart bra att även cykla själv eller tillsammans med familj och kompisar på valfritt ställe, huvudsaken är att man ger sig ut och cyklar för barnens skull. Hela resan kommer att ta två veckor och man bestämmer själv när under denna period som man vill cykla för AjaBajaCancer och för alla familjer med barn som drabbats av cancer.


Hur ska du göra med sova och hur ska du bo?

- Jag kommer cykla under dagarna från kl 7 på morgonen och förhoppningsvis vara framme vid nästa destination kl 20-21 på kvällen för att checka in på antingen hotell eller vandrarhem.

Copyright @ All Rights Reserved

Org nr: 802515-8802


info@ajabajacancer.se