Plåstra för barncancer

Följ oss:

Plåstra för barncancer

Den 5/5 varje år plåstrar vi för att visa för alla som drabbats av barncancer att de inte är ensamma. Varje år insjuknar över 300 barn i cancer i Sverige. Drygt 4 av 5 barn överlever. Vi vill att 5/5 ska överleva, därför valde vi det datumet.


Varför plåstra?

För ett cancersjukt barn är nålstick och andra ingrepp som kräver plåster, en del av vardagen.

Vi har valt plåstret som symbol, eftersom livet med cancer ofta innebär att plåstras om: efter onda stick, för att nålar ska sitta fast och ibland för att helt enkelt pigga upp en liten patient som tröttnat på vardagen i en sjukhussäng.

  

Vår förhoppning är att när någon känner sig ensam ska #plåstraförbarncancer kunna vara ett sätt att se att det finns andra som tänker på en. Genom ett enkelt inlägg på Instagram eller Facebook kan vi alla visa vårt stöd för barnen och deras familjer. Visa att vi tänker på dem.


Hur gör jag?

Den 5/5 uppmanar vi alla att lägga upp en bild som föreställer ett plåster av något slag, på Instagram. Märk bilden med #ajabajacancer och #plåstraförbarncancer

Du kan exempelvis själv bära plåstret, ta en bild på ett plåster eller låta ett gosedjur bära ett plåster denna dag.

Tänk på att om du vill att fler ska kunna se bilden måste du ha en öppen profil.


Läs mer på evenemanget på Facebook och dela gärna det så att fler kan delta för att visa sitt stöd.


Läs vår debattartikel i Aftonbladet om varför vi Plåstrar för barncancer.Här kan du läsa vad andra skrivit om Plåstra för barncancer:


Copyright @ All Rights Reserved

Org nr: 802515-8802


info@ajabajacancer.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera