Arijolas utmaningar

Arijolas utmaningar


Varje månad kommer Arijola genomföra utmaningar som uppmanar till fysisk aktivitet till förmån för AjaBajaCancer. Hon gör det för barnen som drabbats av cancer och för att inspirera till rörelse.


Pengarna som Arijola samlar in i sina utmaningar kommer användas till saker/tjänster som underlättar fysisk aktivitet på olika sätt för familjerna med barn som drabbats av cancer. Vi har bl.a. köpt in träningskort och träningsgummiband till familjerna för pengarna som hittills kommit in genom utmaningarna.


Vill du bidra till insamlingen? Swisha valfritt bidrag till 123 405 43 59.


Arijola har hittills genom sina utmaningar samlat in 35 941 kr. 


Företag som vill delta i Arijolas utmaningar kontakta oss på info@ajabajacancer.se Vi har olika alternativ på hur ni kan bidra samtidigt som er personal kan engageras för ökad fysisk aktivitet.Aktuell utmaning

Varje månad i ett års tid har vi kunnat följa Arijolas utmaningar. Ett års utmaningar firar Arijola med att styra cykeln mot Paris den 9 september.


Arijola kommer börja cykla från Malmö till Trelleborg den 9:e september för att ta nattbåten till Travmünde i Tyskland. Därifrån börjar jag med att cykla 200 kilometer till Bremen, Tyskland. Därefter kommer Arijola i genomsnitt cykla 150km per dag genom Tyskland, Nederländerna, Belgien och tillslut Frankrike. Arijola räknar med att resan på cykel kommer ta sju dagar.

 


- Hittills känns denna utmaning jobbigast av alla som jag gjort hittills. Jag har aldrig tidigare cyklat utanför Sveriges gränser och nu måste jag lära känna nya länder samtidigt som jag ska cykla och ta mig framåt. Det blir ett extra moment att tänka på, något som jag inte behövde tänka på när jag cyklade genom hela Sverige, säger Arijola.

 

Från den 10 september fram till den 19 september kommer Arijola vara på resande fot. Under denna period utmanar hon alla att själva cykla och skänka 10kr/km via swish 123 40 54 359. Det går såklart bra att delta även genom att exempelvis gå och donera en slant till insamlingen. Allt för att öka sitt egna välbefinnande samtidigt som man kan göra skillnad för familjerna som dagligen kämpar med barncancer.


Under 2021 kommer Arijola även att ta sig runt jorden tillsammans med er. Det innebär en digital jorden runt resa där alla bidrar med sina kilometer som man gått, sprungit, cyklat eller tränat på annat sätt genom att tagga @arijola_ och @ajabajacancer eller skriva meddelande till Arijola. Tillsammans ska vi ta oss 40000 km.


Ni kan även bidra genom att swisha valfritt bidrag till 123 4054 359 när du deltar i utmaningarna.


Genomförda utmaningar

Arijolas första utmaning för AjaBajaCancer var att i september cykla genom Sverige från Malmö till Kiruna samt bestiga Kebenekaise. Arijola samlade in 25 167 kr till vårt arbete. Vi är väldigt tacksamma att Arijola gjorde detta för oss och ni har bidragit genom att cykla, dela våra inlägg och ge bidrag. Läs mer 


Den 17 oktober sprang Arijola 5 km per timme under 12 timmar i Malmö och samlade in 1240 kr till vårt arbete.


Den 7 till den 15 november cyklade Arijola tur och retur Malmö-Stockholm. Tack alla som deltog i utmaningen och hjälpte Arijola att samla in 2055 kr till AjaBajaCancer.  Läs mer


I decembers hade Arijola en tränings- och välgörenhetsadventskalender där de som ville kunde springa/gå varje dag till julafton. Den 1:e december spranga/gick vi 1km, den 2:e december spranga/gick vi 2km osv. Totalt spranga/gick vi 300 km i december. Genom adventskalendern samlade Arijola in 2230 kr som gick till julklappar till familjer.


I januari tog sig Arijola tillsammans med er till alla barncancercentrum i Sverige. Det innebar att man tog sig mellan Lund, Göteborg, Linköping, Stockholm, Uppsala och Umeå tillsammans under januari. Alla fick bidra med sina kilometer som man gått, sprungit, cyklat eller tränat på annat sätt.


På internationella barncancerdagen den 15 februari sprang Arijola 3 km per timme i 24 timmar.Tack alla som bidrog med 2600 kr. Läs intervju med Arijola inför hennes utmaning


I mars kommer Arijola att kallbada. Den 28 mars kommer hon som sista dopp klara av 8 minuter. Tills dess kommer hon att bada 4 gånger per vecka som uppladdning. Den 28 mars kan du stötta Arijola genom att heja på henne och/eller skänka valfri summa till Arijolas utmaning. 


På midsommarafton den 25 juni kl 20.00 påbörjade Arijola sin cykelresa runt hela Skåne vilket är 600 km. Läs mer om junis utmaning


I juli genomförde Arijola en halv Ironman och samlade in 2649 kr.